Els dies 16, 17 i 18 de setembre arriba una edició súper especial de Per Amor a l’Hart, Festival d’arts de carrer de l’Hospitalet de Llobregat. Una data imprescindible a l’agenda cultural de la nostra Ciutat i de les arts escèniques de carrer a Catalunya, referent en el món de la dansa contemporània i urbana i del circ.
Edició súper especial, doncs degut a la pandèmia del coronavirus ha provocat el canvi de dates del PALH (Per Amor a l’Hart) a mitjans de setembre. Recordem que el Festival es realitza normalment, i esperem que així sigui l’any vinent, el primer cap de setmana de juliol (de dijous, a dissabte). 

Aquest fet ha suposat un enorme esforç per Bipol.art, associació organitzadora de l’esdeveniment, tant a l’hora de la contractació de les companyies com convèncer a l’administració per no fer-lo desaparèixer de l’agenda cultural de la Ciutat i del país.

 

Les mesures de seguretat i higiene, provocades per evitar la propagació de la malaltia covid-19, seran excepcionals i compliran els protocols establerts per l’administració corresponent. Es complirà amb els requisits bàsics de: neteja de mans, distanciament social i ús obligatori de la mascareta. Es comptarà amb tots els mitjans i equips de neteja corresponents per desinfectar tant l’espai escènic com l’espai que ocupa el públic. Cal destacar que l’aforament dels espectacles serà limitat sota demanda d’entrades gratuïtes a través de la web del festival http://festivalperamoralhart.com/. Les entrades gratuïtes.

El Festival Per Amor a l’Hart tornarà a ser l’epicentre cultural de la Ciutat, on la dansa, el circ i la música en viu, tornaran a omplir l’espai públic amb la seva energia, vitalitat, virtuosisme i essència. No s’ha volgut deixar passar l’oportunitat d’acostar al públic noves propostes escèniques, noves sensacions vitals i sentiments positius per descobrir.  

 

Bipol.art vol, i ho demostra amb fets, donar suport a la cultura de proximitat, tant pels espectadors experts com pels novells, als artistes i les seves creacions, en definitiva a la CULTURA, un dels sectors més afectats econòmicament per aquesta nova normalitat o represa. 

Un altre aspecte a destacar, també fonamental, és el canvi d’ubicació del Festival. Aquesta edició es traslladarà al Parc de la Remunta, un espai nou, ple de noves possibilitats i nous reptes. Un espai, on el públic s’ha d’apropar expressament per gaudir dels espectacles, i que dóna perspectives de futur al mateix temps que es recupera un parc públic on abans hi havia una instal.lació de caràcter militar. Així doncs, el festival surt del centre de la Ciutat, després de XV edicions, amb un públic consolidat i fidel, per trobar un emplaçament on crear una atmosfera més adient pel desenvolupament de l’activitat i poder continuar la tasca de suport a les arts escèniques de carrer durant unes quantes ediciones més.


 

Per Amor a L’Hart arriba a la seva XVII edició amb l’objectiu de continuar oferint una proposta artística d’arts escèniques avantguardista i de qualitat, on es podrà gaudir de les actuacions  d’artistes del país, llenguatges innovadors i propostes més consolidades. 

El festival Per Amor a L’Hart compta amb el suport de l’Àrea d’Innovació i Cultura de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, i del seu Districte Cultural, així també amb col.laboració de l’Oficina de Suport a les Iniciatives Culturals (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i és un projecte que Bipol·art va iniciar amb un objectiu clar: retornar la cultura als seus orígens i a qui realment li pertany: el públic, la gent, les persones. Amb el suport de tots i totes ha estat possible anar recuperant, poc a poc, pam a pam, somriure a somriure, aplaudiment rere aplaudiment, un trosset més dels carrers de L’Hospitalet per sembrar els mateixos d’art, d’il.lusió, de cultura, però aquesta tasca no s’atura aquí, s’ha d’anar més enllà…

Art, cultura i espai públic són elements imprescindibles per a la transformació social, el compromís ciutadà, l’educació, la participació activa, la igualtat efectiva, el respecte mutu, la inclusió, el diàleg… valors, tots ells, que ens enriqueixen com a persones i han de sostenir els pilars de la nostra societat. Des de Per Amor a L’Hart, ens mou la il·lusió de continuar generant cultura a L’Hospitalet, lluitant per la consolidació d’aquests valors. Aquests anys el projecte ha anat creixent i madurant, fins a convertir-se en un festival sostenible i referent a l’agenda cultural del país. I el més important, ho ha fet de la mà de la gent de L’Hospitalet, que ha brindat sempre el seu suport amb la seva assistència massiva al Festival. 

D’altra banda, totes les activitats del PALH es desenvolupen íntegrament a l’Hospitalet de Llobregat, aixì també el PALH Festival. L’Hospitalet és la segona ciutat amb més població de Catalunya amb 261.000 habitants. Des de l’administració local s’ha anat incrementant l’oferta cultural de la Ciutat a mida que s’ha detectat un interès per part de la seva població. El Districte Cultural, projecte que engega l’Ajuntament l’any 2015, i que vol que la cultura sigui un element de transformació i una aposta pel creixement de la Ciutat. L’espai urbà esdevé un espai d’experimentació i innovació i la cultura és un dels elements promotors i protagonistes, amb les arts, el coneixement i la creativitat com a eixos principals. “La cultura com a creació i font de riquesa i coneixement” www.lhdistricitecultural.cat

Els objectius del projecte són la regeneració cultural a l’Hospitalet i consta amb dos eixos bàsics d’actuació:

  1. Fer de mediador per què projectes culturals de qualitat s’instalin al Districte.
  2. Organitzar activitats de dinamització a la zona.

Davant aquesta situació, Bipol.art, des del Festival PALH, PALH Primavera, El Circ d’Hivern i la resta de programacions vol col·laborar en el desenvolupament del Districte Cultural, consolidant el seu paper com a generador de cultura i potenciant la seva activitat com a motor de la política cultural de la ciutat. 

Podem afirmar que aquest és un any de transició en el que ens agradaria que fos una revolució cultural de l’Hospitalet.

 


 

DANSA, CIRC I MÚSICA A LA PROGRAMACIÓ DE LA XVI EDICIÓ DEL FESTIVAL PER AMOR A L’HART