CIA. DU’K’TO

A Rienda Suelta
Circ

4 DE JULIOL
19h

Plaça de l’ Ayuntament

<< Tornar

A

Rienda Suelta és la nova producció de la Cia. Du’K’tO, un espectacle de carrer de 45 minuts de durada i per a tots els públics, que reuneix tres dels membres fundadors de la companyia.  L’espectacle posa les relacions humanes, el joc i l’espai públic en el centre de la creació. A Rienda Suelta és deixar-se emportar; és fer volar la imaginació a través del joc i del record i gaudir d’aquest moment de forma col·lectiva. Tres amics que es diverteixen entre ells i amb el públic, expressant-se amb un llenguatge acrobàtic, dansat i en clau d’humor.
L’espectacle parteix de jocs simples i reconeixibles que, amb aquest “deixar-se emportar” del propi grup, acaba per construir estructures de moviment més complexes i virtuoses. La companyia presenta una proposta plena de vitalitat, humor i plasticitat, que pretén crear noves oportunitats de relacionar-nos entre nosaltres a l’espai públic.
A Rienda Suelta també es planteja la relació entre els intèrprets i el públic. Com les dinàmiques que creen un grup de persones poden sentir-se com identitat pròpia i, al mateix temps, convidar els espectadors a contagiar-se d’una mateixa energia, d’una mateixa vivència? A l’espectacle es desdibuixa la línia que separa l’espai escènic de la resta de l’espai públic i això fa que els
intèrprets puguin estar immersos entre el públic i que es creï una relació tan propera que, per moments, no es pugui diferenciar.
A Rienda Suelta s’estrena a Fira Tàrrega ’23 després d’un cicle de presentacions a l’estiu en forma de preestrenes. La proposta compta amb les complicitats de Cronopis, Espai de Circ a Mataró (CAT), el Centre d’Investigació Escènica (IB), el Teatre Principal de Palma (IB), la Fira de Circ al Carrer (CAT), la Societat Cultural Sant Jaume (CAT) i l’Aula de Teatre (CAT). Així mateix, el projecte ha guanyat el Premi del Públic Lola Casademunt durant la preestrena a la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà (2023), així com també un dels Premis Espai l’Amistat a la Creació Artística organitzats per l’Ajuntament de Premià de Mar, el que suposa un reconeixement al projecte i un suport econòmic per al procés de creació. L’espectacle està inclòs al catàleg de recomanacions de Recomana.cat 2024.