Els propers dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol de 2022, dijous, dissabte i diumenge arriba la XVIII edició del Festival d’arts de carrer Per Amor a l’Hart a l’Hospitalet de Llobregat. 

El Festival torna a les seves dates de sempre, i dins de la programació Summer Experience (programació d’estiu de l’Hospitalet). Després de superar la pandèmia i haver salvat les dues darreres edicions canviant les dates al setembre, on estaven les finestres de possibilitats per poder portar-ho a terme, conseguint salvar la seva realització. 

Tornen unes dates imprescindibles per les arts escèniques de carrer, sobretot en el món de la dansa urbana i contemporània i el circ d’avui. Tornen unes dates imprescindibles per l’agenda cultural de la Ciutat i, també, pel país. El Festival és un espai de trobada i exhibició per a creadors, professionals i públic, tant de la Ciutat com especialitzat.

Per Amor a l’Hart ho organitza Bipol.art, entitat cultural de la Ciutat, i compta amb el suport de l’Àrea d’Educació, d’Innovació i Cultura de l’Ajuntament de l’Hospitalet i el Districte Cultural de la Ciutat, i amb la col.laboració de l’Oficina de suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

L’objectiu del Festival Per Amor a l’Hart és retornar la cultura a les persones, a la gent, al públic… als seus orígens. Totes les actuacions són propostes artístiques de carrer i són gratuïtes.


El Festival torna a obrir-se a la Ciutat de l’Hospitalet amb la diversificació dels seus espais d’actuació al Barri del Centre. L’espai central continuarà sent el Parc de la Remunta (conquerit des de l’any 2020), però també tornem a la Plaça de l’Ajuntament (Inaguració del Festival), els Jardins de la Biblioteca de Can Sumarro o la Plaça Lluís Companys.

El Festival Per Amor a l’Hart tornarà a ser l’epicentre cultural de la Ciutat, on la dansa urbana i contemporània, el circ d’avui i la música en viu, tornaran a omplir l’espai públic amb la seva energia, vitalitat, virtuosisme i essència. No s’ha volgut deixar passar l’oportunitat d’acostar al públic noves propostes escèniques, noves sensacions vitals i sentiments positius per descobrir. Una experiència cultural, vital i intergeneracional.

Per Amor a l’Hart és CULTURA en majúscules, dóna suport a la cultura de proximitat, i l’apropa als i les espectadors i espectadors novells, als especialitzats i professionals, i posa en rellevància les arts escèniques de carrer.

 


L’Hospitalet de Llobregat, des de l’administració local, ha anat incrementant l’oferta cultural de la Ciutat a mida que s’ha detectat un interès per part de la ciutadania. El Districte Cultural, engegat l’any 2015 per part de l’Ajuntament, vol que la cultura sigui un element de transformació i una aposta pel creixement econòmic. La cultura com un dels elements promotors i protagonistes, amb les arts, el coneixement i la creativitat com a eixos principals. “La Cultura com a creació i font de riquesa i coneixement”.

Bipol.art, neix l’any 2005, com agent cultural de la Ciutat i treballa i dóna suport a les arts escèniques a partir de diferents projectes: Festival Per Amor a l’Hart, Per Amor a l’Hart Primavera – Primavera Arts de Carrer, El Circ d’Hivern i programacions a les festes majors del barris. Amb totes aquestes propostes, Bipol.art, consolida el seu paper com a generador de cultura de qualitat i proximitat i potenciant la seva activitat com a motor de la política cultural de la Ciutat.

 

L’Hospitalet motor de la Cultura, tant a nivell de barris com de Ciutat.
 


 

DANSA, CIRC I MÚSICA A LA PROGRAMACIÓ DE LA XVIII EDICIÓ DEL FESTIVAL PER AMOR A L’HART